Szeretettel köszöntöm a honlapomon.

Péterfy Erzsébet természetgyógyász, kineziológus, nemzetközileg is elismert LEAP-agyintegrációs, neuro-energetikai kineziológus vagyok.

Egészségügyi alapvégzettséggel és többéves kineziológusi tapasztalattal is rendelkezem. 

Gyermekkorom óta él bennem a vágy, hogy segítsek embertársaimnak, ezért is terjesztettem ki tanulmányaimat a pszichológia, a kommunikáció, a személyiség és motiváció fejlesztés, stresszoldó és relaxációs módszereket irányába.

Mindenkor rendkívül boldoggá tesz, hogy a hozzám fordulónak hatékonyan tudok segíteni, hogy életét a jelenben jól és boldogan élje. Fantasztikusnak tartom, hogy azt csinálhatom, ami egyben a hivatásom és a hobbim, mindemellett saját élet programom is. Az általam alkalmazott módszerek nagyszerűsége véleményem szerint abban rejlik, hogy javítják életünk minőségét, növeli tudatosságunkat, így életünk irányítását valóban mind nagyobb mértékben kezünkbe vehetjük.  A problémákat már nem problémaként, hanem megoldandó feladatként kezdjük el kezelni.

A természetgyógyászat, kineziológia és az általam alkalmazott módszerek, technikák segítségével számos testi és lelki probléma megoldható, jelentősen javítható életünk minősége és a stressz hatékonyan kezelhető. Esetenként alkalmazok Bach-virágterápiát, lazító hang- és rezgésterápiát is.

Gyermekekkel és felnőttekkel (kismamákkal is) egyaránt dolgozok.

Az Egészségügyi Továbbképző Intézetben (ETI) természetgyógyászati modulból és kineziológiából szakvizsgáztam, államilag elismert Kineziológus szakképesítéssel rendelkezem.

 

A kezeléseim során a kineziológiának az alábbi módszereit alkalmazom:

LEAP (Learning Enhancement Advanced Program  / Tanulási képességet fokozó program): A különböző agyi területek és pályák integrálását szolgáló módszer. A LEAP, mint módszer azoknak az agyi struktúráknak és pályáknak az integrációjára (összehangolt működésére) irányul, melyek blokkolódása különböző részképesség-zavarokhoz vezet. E problémák megszüntetése elengedhetetlen ahhoz, hogy a gondolkodás és az információfeldolgozás zavartalan legyen. A LEAP az egyik legelismertebb és legsikeresebb tanulás és teljesítmény javítását célzó program.

Környezeti tényezők hatása az agyintegrációra: Az egyén külső és belső környezetét számos környezeti tényező befolyásolhatja, melyek bizonyos nagyságrendben „blokkokhoz” vagy gyenge agyintegrációhoz vezetnek. Az agy összehangolt működését elveszti és ez tanulási problémákban nyilvánulhat meg. Leggyakoribb tényezők: krónikus dehidratáltság, elektromágneses sugárzás (mobiltelefonból, számítógépekből, rádió és TV adásokból, fénycsövekből, mikrohullámú sütőkből fakadó elektromágneses frekvenciák), geopatikus stressz hatások, allergiák, oltások/méreganyagok, Candida albicans túlburjánzás. Összehangolt (integrált) agyi működés helyreállítása és megtartása a káros környezeti tényezők oldása által.

Brain Formatting / Neuro Energetic Kineziology / Agyformatálás: Akupresszúrás pontokon keresztül a különböző agyi területekre tudunk hatni.  Ezáltal energetikai síkon egyensúlyba hozzuk őket és blokk mentesítjük.  Ez a módszer, mint bevezető a LEAP program alapozó ismereteiben.

NEP / Neuro-emocionális pályák: Öt alapérzelem idegrendszeri kiegyensúlyozását teszi lehetővé a NEP. A legfontosabb érzelmi rendszerek (Kereső rendszer, Düh rendszer, Félelem rendszer, Pánik rendszer, Gondoskodó rendszer) és azok közötti blokkolt idegi kölcsönhatások oldása, hogy a páciens viselkedése ismét harmónikus, felszabadult legyen.      

SIPS / Stress Indicator Point System: A SIPS alkalmazásával meghatározható a mindenkori stresszfaktorok természete, jellege és ez által egy teljesen testre szabott kezelési menet válik lehetővé. 

SIPS-BAP / Body Alignment Program: A test szerkezeti rendszerére vonatkozó program. Amikor a test szerkezeti rendszerében kiegyensúlyozatlanság van az komoly hatást gyakorol az agyintegrációra, ezáltal a tanulási képességre, koncentrációra és a figyelemre.

 

Touch for Health / Gyógyító érintés: Ez a módszer minden kineziológiai rendszer alapját képezi. Testünk 14 fő izmához rendelt meridián segítségével korrigálhatjuk az energiaáramlást, így a belső szerveink működését hatékonyabbá tehetjük.  Az izmokat tesztelve képet kapunk a test energiáiról, s ezeket korrigálva egyensúlyba hozzuk testünk energetikai állapotát. Egyszerű, gyors, hatékony fájdalomcsillapítási, egészségmegőrző, preventív módszer.

Touch for Health Metafórák: A kínai öt elem tana, meridiánok, izmok szimbolikus jelentései és alkalmazásuk, melyek a test energetikai kiegyensúlyozásához elengedhetetlenek.

One Brain® / Egy agy módszere: Az érzelmi stressz oldása bármilyen adott témával kapcsolatban. Ez a módszer különösen hatékony az érzelmi stressz oldásban, és mondhatjuk, hogy minden szinten oldást ér el a páciensnél, hiszen a testtel, a tudatossággal és a tudatalattival egyaránt foglalkozik.

Brain Gym® / Agytorna módszere: Képesség és készségfejlesztés, tanulási nehézségek, koncentráció és figyelemzavar, agyféltekék összehangolása, speciális, ill. három dimenzióban. Egyszerű mozgásokból és játékos gyakorlatokból álló módszer, melyek mindenfajta tanulást megkönnyítenek.

Visioncircles / Látókörök: Lehetőség arra, hogy játékosan felfedezzük mindazt a hihetetlen világot, mely érzékszerveink elé tárul. Megszabadulhatunk régi érzékelési szokásainktól és újabb, sokkal integráltabb mintákat követhetünk. Felismerjük azt a látást, ami révén mozgunk és megtanuljuk a legkönnyebben, leghatékonyabban és legkielégítőbben használni a rendelkezésünkre álló érzékszervi információkat.

Optimal Brain Organization  / Optimális Agyi Szervezés: Rátalálni saját leghatékonyabb tanulási módszerünkre az agyi és testi dominanciánk meghatározása által (jobb-bal agyfélteke, szem, fül, kéz, láb, ill. testünk melyik oldalát részesítjük előnyben).

Wellness Kineziológia / Stressz Release: Ez a módszer lehetőséget kínál a stressz kezelésére, a stressz alól való felszabadulásunkra és a stresszhez való hozzáállásunk megváltoztatására. Egyszerű kineziológiai eszközöket alkalmazva biztosítja a hétköznapi ember jó közérzetét. Személyiség újraprogramozása, mellyel a régi hitrendszeri mintáitól megszabadul.

Wellness Kineziológia / Biokinetikus gyakorlatok: A testi egyensúly helyreállításának módszere. A biokinetikus gyakorlatok laza pozícióban végzett passzív gyakorlatok, melyek célja a túl gyenge valamint a túl feszes kinetikus szövetek (ebben az esetben az izmokat, szalagokat, az inakat és az izomhártyát értjük) kiegyensúlyozása.

Bach-virágterápia: A 38 féle virágeszencia helyreállítja lelki harmóniánkat, segít testi egészségünket megőrizni és megrekedt élethelyzetünkből tovább lépni.

Szakmai végzettségeim:

LEAP© Brain Integration  I-II-III-IV. (Andrea Hahn)

LEAP© Környezeti tényezők hatása az agyintegrációra (Dr. Charles T. Krebs, Ph.D.)      

LEAP nemzetközi szakvizsga, LEAP-agyintegrációs kineziológus szakképesítés  

NEP / Neuro-emocionális pályák (Hugo Tobar)

SIPS / (Andrea Hahn)

SIPS-BAP / Body Alignment Program (Andrea Hahn)

Brain Formatting (Köves Zsuzsanna)

Touch for Health I-IV. (Köves Zsuzsanna)
Touch for Health Metafórák (Köves Zsuzsanna)
One Brain® (Köves Zsuzsanna)
Brain Gym® (Köves Zsuzsanna)
Visioncircles (Paul E. Dennison, Ph.D.)
Optimal Brain Organization (Mag. Christian Dillinger)
Stress Release (Köves Zsuzsanna)
Biokinetic exercises (Wayne W. Topping Ph.D.)